Synnytettiin taas kaksi uutta tyttö-vauvaa Kiinaan! Keisarinleikkauksella molemmat. Eilen alkoi harjoittelu lasten ja äitien parissa. Seikkaillaan vähän jokapuolella. Välillä seurataan odottavia äitejä, välillä synnytyksiä, ja välissä synnyttäneitä tai vastasyntyneitä. Tämä on kyllä ehdottomasti paras harjoittelu täällä! Meidän ohjaaja puhuu surkeaa englantia ja välillä tuntuu, että olemme vain edessä, mutta on siellä vain ihanaa.

Inffoa:

* Missään ei ole minkäänlaista intimiteettisuojaa. Äidit makaavat samassa kapeassa sängyssä, kun hoitaja rekisteröi vauvan sydänäänet. Suurin osa huoneista on noin kahdeksalle, ilman väliverhoja. Aborttihuoneen oven päällä lukee "Abortit" kissan kokoisin kirjaimin ja huone on esimerkiksi vauvan sydänäänien kuunteluun tarkoitetun huoneen vieressä.

*Hygienia on mitä on. Sectioiden välilläkään ei siivota. Useamman naisen veret lilluvat salin lattialla iltapäivällä.

*Isät ja molemmat isovanhemmat tulevat mukaan jopa vauvan neuvolakäynnille. On ahdasta, kuumaa ja meluisaa. Siellä keskellä äidit ja lapset mitataan, syynätään ja punnitaan.

*Vauvoja säilytetään isossa kaksikerroksisessa ruokakärryssä. Hoitajat pesevät vauvat joka päivä. Vanhemmat eivät osallistu pesuihin ollenkaan. Puhtaisiin vauvoihin tupsautetaan talkkiläntti päälaelle.

1488800.jpg