Surkuttaa, että ei päässyt kotiin vappupirskeisiin, eikä saanut edes munkkeja ja simaa. Äksöniä ja tunnelmaa ei silti puuttunut täältäkään. Eilen lähdettiin heti aamusta puistoon juhlimaan neljän päivän loman alkamista. Siellä oli kansainväliset musiikkikarnevaalit ja lähes 30' lämmintä. Isolla ulkolavalla esiintyi jenkkibändi, joka soitti covereita. Ihan huippuja biisejä ja olihan sitä pakko sitten nousta nurmikolta, jättää lötköilyt ja pistää tanssiksi. Nyt tulee paras kohta! Ne bändin tyypit haki mut ja Teijat sinne lavalle tanssiin! Hih, oli ihan mieltsisti porukkaa, meinas vähä nolostuttaa... :D :D

Illemmalla mentiin sitten Suomi-poppoolla syömään ja sen jälkeen baareileen. Odotuksena oli nähdä valoja, räiskettä ja rätinää. Ajattelin täällä baarien olevan etes pikkusen hienompia kuin kotona. Mutta ei! I love Shanghai oli kyllä tosi viihtyisä ja hieno paikka. Sellanen pieni istuskelubaari, jossa soi huippu musiikki. Ilmainen bilispöytä ja kaikki. Mutta varsinainen baaribaari, Windows Too, oli aivan kauhia! Semmonen pikkunen, ahdas ja tunkkanen. Ihmiset vaan heilu epämääräisesti ja tuuppi toisiaan tanssilattialla. Ei siellä kertakaikkisesti mahtunut tanssimaan. Teqilat oli tehnyt tehtävänsä muulle porukalle, mutta Teijan kans itkettiin ja naurettiin kaikille - kaikesta. Alle tunnin päästä katsottiin paremmaksi vaihtoehdoksi jatkaa privatepippaloihin taksiin. Taksimatka olikin kiva. Kuski oli suloinen ja puhuttiin sille kiinaa... Matka kesti vähemmän aikaa kuin normaalisti ja oli halvempikin. Kampuksella vielä jumpat kun piti kiivetä parin portin yli.

I love Shanghaissa oli kyltti vessassa, että elä laita veskipapruja tms. pönttöön, sillä ne menevät suoraan Kiinan vesistöön... Eli ei muuta kuin uimaan!

Tänään paistateltiin päivää Huangpu-joen risteilyllä Tutin, Minnan ja Jounin kanssa. Näkyi laivoja, telakoita ja tankkereita. (En oikiasti etes tiiä mitä on telakat ja tankkerit :D).  Maksoi maltaita ja hunajaa.  Luultiin, että maksettiin se 15 euroa siitä Silja Linen kokoisesta lohikäärmelaivasta, mutta siitä mentiinkin vain läpi toiseen laivaan. Ja taas toiseen paattiin. Oli se silti hienoa ottaa kolme tuntia arskaa kannella ja käydä mutka merellä. Saatiin lahjaksi lasiset matkamuistot ja säkillinen kiinalaisia mässyjä. Saksalaiset nirsoili, eivätkä halunneet omiaan. Arvatkaa mitä saatte tuliaisiksi? Oikiasti jaettiin suurinosa sitten kadulla kerjäläisille, jotka tulivat niistä ikionnellisiksi. Loppupäivä shoppailiin ostoskeskuksessa ja syötiin ittemme ähkyyn. Söin dumblingeja, keittoa ja risottoa. Oli hyvvää! Maksoi 2 euroa. Jälkkäriksi Starbucksin juustokakku ja kaakao. Maksoi varmaan lähemmäs 5 euroa, hui miten kallista! Nyt oon ihan poikki.

... ... ... ... ...

Tuli mieleen vanha bussijuttu taasen. Kerran bussi taas pysähtyi pissattamaan lasta. Äiti piti lasta sylissään ja lapsi pissas. Mummu otti paperia taskustaan ja pyyhki. Seuraavaksi mummo laittoi paperin taskuunsa. Vähän ajan päästä mummo okseni, otti saman paperin taskustaan ja pyyhki pissapaperilla oksennuksen rippeet huuliltaan. Tätä sitten seurasi ikkunasta täysi bussilasti...