6.3.2008 Torstai alkuyö

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tänään meille kerrottiin koulussa perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä. Ope Michelle oli aivan huippis! Puhuu rauhallisesti ja selkeesti englantia, jopa minä pysyn mukana. Akupunktiota tms. opiskellaan paljon kauemmin ja laajemmin kuin olin kuvitellut. Opiskelu kestää monta vuotta.

 

Toinen opettaja, herra Wu kertoi meille kiinalaisista yrteistä. Hän antoi meille pikkupusseissa Epherdaa ja Rhubarbia (raparperin juuri). Rhubarbia käytetään teessä, se laittaa suolen toimimaan ja poistaa nestettä. Epherda on nuorten suosikki, he käyttävät sitä bile-iltoina, koska se lisää adrenaliinin eritystä (?!). Ei taida uskaltaa tuoda näitä Suomeen ;).

 

Molemmat opettajat ovat todellisia Suomi-faneja. Wu oli käynyt vasta Ylivieskassa ja hänellä oli tietokoneen taustakuvana metsäpolku Kokkolasta…

 

Tänään kävimme ensimmäisen kerran Shanghain ydinkeskustassa. Aluksi menimme Shanghain Normal Universitylle, jossa oli noin 80 suomalaista. Tammikuussa Shanghaihin tulleiden oli tarkoitus opastaa meidät maan tavoille. Meidän luokka sai hyvät oppaat, jotka soittivat vielä paikallisen kaverinsakin meidän seuraan. He näyttivät meille oman Shanghai-kotinsa. Asuntola oli hieno, iso, yksityishuoneet, oma veski, oikea pönttö ja oma suihku… - Oon kade ;) He veivät meidät syömään, opastivat metrossa ja näyttivät muutaman shoppauspaikan. Kivaa oli! Pikkasen hieno tunne, kun pilkkopimeällä seisoo keskellä valomerta ja tuntee ittensä tosi pieneksi...

 

8.3.2008

 

Iik täälä sataa!

 

Tänään oli ensimmäinen aamu, kun ei tarttenu herätä aikaste. Sai vähän nukuttua univelkaa pois. Illalla istuskeltiin vielä Suvin ja Sonjan huoneessa yhteen yöllä ja tänään nousin kuiteski jo kymmeneltä, että voiskait sitä tuon nuudeli-lounaan jälkeen taas vähä nukkua :) Käytiin äsken mutkin Zhoupussa, ostin hupparin 6,5 euroa. En edes tinkinyt paljoo, kun en ollut varma saiko siellä kaupassa tinkiä.  Se kauppa on sellanen iso halli, jossa on erotettu pikkuliikkeitä pleksillä, me sanotaan sitä lasipalatsiksi. Se on mun lempparikauppa. Saa rauhassa kierrellä ja ihmiset on ystävällisiä. Miinuksena se, että harva osaa sanaakaan englantia.

 

Meidän vakkarimarketissa myydään kaikkea mahdollista kahdessa kerroksessa. Katselin tänään hieman hintoja. Suklaarasia, iso, maksaa yli 8 euroa. 6 tölkkiä kaljaa 3 euroa. Ostin pussillisen ruokaa, maksoin 5 euroa. 2 appelsiinia maksoi 40 senttiä kadulta, huijattiinkohan mua?

 

Tänään olis Mikon synttäripippalot keskustassa, porukalla syömään ja sitten kuppiloita kierteleen. Täällä sataa ja on kylmä… Saapa nähdä jaksetaanko Tytin kans lähteä mukaan. Jos mennään, niin ihan kokislinjalla ollaan. Olis kyllä kiva päästä näkeen Shanghain baarit, voi olla aika mahtipontisia.

 

9.3.2008

 

Meidän lauantai-ilta ei nyt mennyt oikein nappiin. Väärä aika, oikea paikka ja sitten kun se ei oikein riitä. Aluksi oli tarkoitus lähteä heti aamusta keskustaan, mutta ajateltiinkin lähteä vasta illalla tyttöjen kans samaa matkaa. Aamupalalla suunniteltiin syöntimiittejä keskustaan Mikon synttäreitten kunniaksi. Pojat ja osa tytöistä lähti jo aamulla omia matkojaan. Kuuden maissa kyllästyttiin odottamaan muita kämpillä vielä kurnuttavia ja otettiin taksi kaksistaan metrolle. Tilattiin se respasta, mutta meidät haki joku huijaritaksi, joka yritti vielä pulittaa meiltä 60 rempulan sijasta 80! Ajoi joitaki pikkuteitä ja vei respan tädinkin samalla kotiin.. Sitten kun päästiin perille muut olivat jo syöneet :) Otettiin sitten suoraan jälkkärit muiden seurassa, join sellasen green tea shaken. Ei mitään herkkua, mutta ihan hyvää. Tää kokopäivän keskustassa ollut porukka olikin jo niin väsynyttä, että halusivat jo kotiin. Kurnuttajat olivat kohtapuoliin tulossa keskustaan, mutta heidän päämääränsä oli nyt ainoastaan open office, joka ei nyt meitä tähän lähtöön innostanut. Hyppäsimme siis jälkkäreiden jälkeen heti metroon :).

 

24h ovimiehistä, portin vartijoista ja respantädeistä huolimatta meidän asuntolaa ympäröi parinmetrin korkuinen aita, jonka portti laitetaan yöksi lukkoon. Lukko tosin on vain astetta vahvempi pyörän rengaslukko. Eilen portista pääsi puikahtamaan jopa pojat, koska lukko oli niin löysä. Tänään lukko oli niin tiukalla, että minä olin ainut, joka sieltä itsensä änki. Ajattelin vain, että jos pää mahtuu, niin tulee muukin vartalo… Auts! Muut tulivat aidan yli. Ai jai on varmaan ollut naky kun kurnuttajat ovat tulleet yolla aidan yli…!

 

Meidän oman respan täti (eri kuin toi, josta äske mainitsin) oli muuten pari päivää täältä pois ja meillä oli aivan älytön ikävä jo häntä. Tänään hän kuitenkin tuli takaisin, nyt ilman pipoa ja takkia. Hän on muuten todella kaunis nainen nyt kun näkee muutakin kuin nenänpään! Täti pysäytti mut ja Tytin käytävällä, näytti kynää jonka hänelle annoimme muutama päivä sitten ja antoi meille molemmille kaksi sellasta koristejuttua.  Aivan loisto täti!