Vesikeissi

Meille tuli keskiviikkona varoitus, että vedet saatetaan katkaista koko campukselta, jonku hallituksen aloitteesta. Sitten Helinä laski vettä saaveihin ja ne saavit on kylppärissä vieläkin. Uhka on siis päällä vissiin edelleen. Syy: ei aavistustakaan... Ainakin yhdestä hierontapaikasta oli vedet jo katkaistu.

Valokuvauskeissi

Meillä piti loppua tänään eli perjantaina jo 11.30, mutta 11.30 Sandy tuli ja kertoi, että 13.30 meidän pitää olla opettajien talon edessä ja sitten meitä kuvataan telkkariin... Oltiin ihan hirmu vihasia, kun taas noi paikalliset ei oo ilmoittanut mitään ajoissa ja aikataulut menee uusiksi. Siihen ollaan kyllä jo totuttu, että kun kinukki sanoo puoli tuntia, se tarkoittaa oikeesti puoltatoista tuntia. No sitten 13.30 mentiin hoitsun vaatteet päällä paikalle. Sosionomitkin joutui laittamaan ihan vaan tätä tapausta varten valkoiset takit (normaalisti töissä ovat omilla vaatteillaan). Sitten marssittiin kauniissa rivissä kiinalaisten opiskelijoiden kanssa nätin taustan luo ja asetuimme asetelmaan Suomineito-kinukki-suomineito... Tarkkaa oli sekin miten meidän piti seistä. Sitten meille annettiin valat... "I solemnly pledge myself before God and the presence of this assembly...". Tämä piti sitten lukea 10 kertaa tv-kameralle, koska aina joku piti paperia väärin tai liikutti suuta väärin tai opiskelija kortti pilkotti taskusta tai jotaki. No tästä kun selvittiin, piti lausua sama kiinaksi. Aluksi me suomalaiset oltiin tietysti vain hiljaa ja kuunneltiin kun kiinalaiset lausui tätä. Mutta. Ei se Jaskalle riittänyt. Meidän piti esittää, että osaamme kiinaa ja lukea tätä mukana. Hih hih. Tuntui ja näytti melko typerältä! Seuraavaksi tämä 10x! Ei tässä vielä kaikki :D. Suvi joutuu jatkamaan näyttelemistä koko viikonlopun ja ainakin maanantain. Huomenna he menevät näyttelemään Suvin maahantuloa. Yksi kiinalainen opiskelija ottaa hänet vastaan ja sitten he kävelevät käsikynkässä niin kuin paikalliset tekevät. Maanantaina paikallinen tyttö tulee Suvin työpaikalle ja he työskentelevät yhdessä. Tänään Suvi oli joutunut vaihtamaan vaatteitaankin neljä kertaa, kun ensin oli työvaatteet, mutta ne ei käynytkään, sitten vaatteet oli liian rennot, sitten liian tummat :D :D Voi tyttö-rukka!

Bussikeissi

Tultiin Tutin kans Zhoupparista ja kysyttiin muutamasta bussista, että veiskö meidät koululle. Ei tärpännyt, niin vanhempi nainen tuli tarjoamaan apua. Hän tunnisti osoitteen ja lupasi auttaa meidät oikeaan bussiin. Sitten paikalle tuli nuori tyttö ja poika. He kertoivat olevansa samasta koulusta ja pyysivät meidät seurueeseensa. (Huom huom, me ei puhuta kiinaa ja nämä ihanat ihmiset ei puhu enkkua, eikä edes suomea). Päästiin bussiin ja kun yritettiin maksaa tää tyttö vain hymyili, heilutti kättään ja sanoi ei ei ei... Ei sitten maksettu bussikyydistä mitään... Edelleenkin meille on hieman epäselvää maksoivatko he meidätkin, vai miksi meidän ei tarvinnut maksaa. Sama se, oli kyllä taas niin hyvä mieli, kun tapas tällasia ihmisiä!